Tragédia na železničnom priecestí v Prešove: Vlak zrazil človeka v koľajisku

Vizualizacia-jednotiek.-Nove-supravy-budu-na-tratiach-jazdit-do-konca-roka-2023-1024x576 TASR Ilustračné foto

PREŠOV – Dnes krátko pred desiatou hodinou rannou boli privolané záchranné zložky ku nešťastiu na železničnom priecestí na Levočskej ulici v Prešove. Tragické následky tam mala zrážka osobného vlaku s mužom.

Na miesto boli privolané všetky záchranné zložky. „Dňa 2. augusta 2023 krátko pred 9:45 bola ohlásená zrážka osobného vlaku (č. 1941) s osobou na železničnom priecestí č. SP1615 na Levočskej ulici v Prešove. Na miesto udalosti boli vyslaní piati príslušníci Okresného riaditeľstva HaZZ v Prešove (z hasičskej stanice Prešov) s dvoma kusmi hasičskej techniky. Po príchode hasičov na miesto udalosti bolo prieskumom zistené, že v dôsledku nehody došlo k usmrteniu osoby mužského pohlavia. Cestujúci z osobného vlaku neutrpeli žiadne zranenia,” povedala hovorkyňa HaZZ v Prešove Miroslava Knišová.

Situáciu na mieste ešte v týchto chvíľach preverujú aj železniční policajti.

„Bola nám takáto udalosť oznámená, malo by sa jednať o muža, ešte nie je stotožnený, bol potvrdený exitus. Okolnosti udalosti preveruje hliadka železničnej polície,” uviedol hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik s tým, že pravdepodobne išlo o osobu, ktorá svoj život ukončila dobrovoľne.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová, zranenie a usmrtenie civilnej osoby, ktorá sa neoprávnene pohybovala v koľajisku, prišlo na trase Veľký Šariš – Prešov. Na mieste nehodovej udalosti prebieha vyšetrovanie. „Pre cestujúcu verejnosť je v úseku udalosti zabezpečená náhradná autobusová doprava,“ uviedla hovorkyňa ŽSR.


Ďalšie články