V Prešove štartujú veľké rekonštrukcie

423036421_408335615019307_6354667992634063532_n Pruhy sú už zúžené do jedného. Buďte opatrní. Foto: Redakcia

PREŠOV – Opravy predstaničného priestoru sa začnú v pondelok 26. 2. 2024. Pôjde o odstránenie priesakov vody do priestorov podchodu. Sprevádzať ich budú aj obmedzenia v doprave.

V pondelok 26. februára 2024 sa začne s opravami predstaničných priestorov pri hlavnej stanici. Radnica chce takto vyriešiť havarijný stav a problém so zatekaním do podchodu, ktorý spája železničnú a autobusovú stanicu.

„Riešenie pozostáva z komplexnej hydroizolácie podchodu z vonkajšej strany, ako aj nového sadrokartónového podhľadu a maľby stropu v celom podchode. Práce sú plánové do konca augusta 2024,“ povedal pre Prešovský Štandard Michal Hudák, hovorca mesta Prešov.

„Celá realizácia je rozdelená do dvoch etáp a bude zabezpečená tak, aby nedošlo k úplnej uzávere cesty a výlukám v MHD,“ doplnil Hudák. Dvojprúdová cesta v každom smere bude v jednotlivých etapách zúžená do jedného pruhu.

V prvej etape dôjde k uzatvoreniu vnútorných pruhov smerom k stredu cesty. „Práve riešenie iba čiastočného obmedzenia po etapách má zabezpečiť priechodnosť a nevyvolať dopravný kolaps,“ dodal hovorca pre Prešovský Štandard.

Mesto preto prosí verejnosť o zhovievavosť a trpezlivosť. „Veríme, že diskomfort, ktorý je s rekonštrukciami neodmysliteľne spojený, bude vyvážený pozitívnym prínosom v podobe výsledku týchto prác,” vysvetlil Hudák.

Zhotoviteľom diela je na základe verejného obstarávania spoločnosť INTERBAU, s. r. o. Predpokladaná cena realizácie je 724 787,95 eura s DPH.

V marci by malo dôjsť aj k rekonštrukcii mosta pri Lesíku delostrelcov, ktorý spadá pod Prešovský samosprávny kraj, lávka však patrí mestu. „Samosprávny kraj aj v spolupráci s nami plánuje k tejto veci zvolať tlačovú konferenciu, kde budú odprezentované celý zámer a priebeh projektu,“ dodal Hudák. 

Zdroj: Mesto Prešov
Zdroj: Mesto Prešov.


Ďalšie články