Minister školstva rozdával ocenenia: Sláva sa ušla aj študentom z Popradu

Premiér ¼udovít Ódor na návšteve Ministerstva školstva Na snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR SR Daniel Bútora. Foto: Pavel Neubauer/TASR

SLOVENSKO – Minister školstva Daniel Bútora ocenil najlepších absolventov vzdelávacích programov organizácie Junior Achievement (JA) Slovensko, ktorí sa v minulom školskom roku presadili v celoslovenských alebo medzinárodných súťažiach.

Vyzdvihol ich talent, snahu a tiež podčiarkol iniciatívu a prácu učiteľov, ktorí tieto programy v školách vyučujú. Informovali o tom z odboru komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR.

Počas stretnutia učitelia a žiaci predstavili ministrovi aktivity a najúspešnejšie projekty z praktických vzdelávacích programov organizácie JA Slovensko. „Oceňujem najmä snahu obohatiť náš vzdelávací systém o rozvoj praktických zručností a zbieranie skúseností na súťažiach v rámci Slovenska a v zahraničí, kde si môžu svoje schopnosti porovnať s rovesníkmi z iných krajín,“ uviedol na stretnutí so žiakmi minister.

Ocenení študenti sú zo škôl ako Stredná priemyselná škola elektrotechnická Hálova v Bratislave, Gymnázium Poštová v Košiciach, Gymnázium v Myjave, Stredná odborná škola obchodu a služieb v Novom Meste nad Váhom, Stredná odborná škola Jána Antonína Baťu v Partizánskom a Súkromná stredná odborná škola v Poprade. Ide o absolventov programov Aplikovaná ekonómia, Viac ako peniaze, Zručnosti pre úspech a Etika v podnikaní.

(tasr)


Ďalšie články